top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSHIFT over

De reis van SHIFT over

Bijgewerkt op: 4 jun. 2020


 

Waar komt ''SHIFT over'' vandaan? Waarom zijn deze zes jongvolwassenen begonnen met het onderzoeken van het leven van een thuiswerker? Hoe is de reis van ''SHIFT over'' nu echt begonnen? Waarom een spel voor thuiswerkers?


Het team bestaat uit zes jongvolwassenen die allemaal International Lifestyle Studies studeren op Fontys Hogescholen te Tilburg. Tijdens de laatste periode van het tweede collegejaar, is hen de opdracht gegeven om een product of dienst op de markt te brengen voor een zelf te kiezen doelgroep. Het product of de dienst moet een probleem oplossen dat de doelgroep aangeeft te hebben. Niet lang na het begin van het onderzoek kwam COVID-19 om de hoek zetten en werd het leven van de meeste Nederlanders drastisch veranderd. Veel meer mensen moesten plotseling thuis gaan werken, terwijl velen dit nog nooit gedaan hadden. Deze situatie opende perspectieven voor het team, aangezien er door veel experts meteen al aangegeven werd dat COVID-19 een blijvende impact ging hebben op onze samenleving en op de manier waarop mensen hun werk doen.


Er is veel onderzoek gedaan, zowel online als offline, zodat het team erachter kon komen wat voor problemen zich nu op de werkvloer en binnenshuis presenteerden dankzij het thuiswerken. Het grootste probleem bleek de overgang tussen die twee te zijn. Doordat mensen na hun werk niet meer naar huis hoeven te reizen, immers zijn ze al thuis, missen ze een stuk omschakeling. Aan het einde van de werkdag gaat men meteen door met de verplichtingen binnenshuis en veel thuiswerkers hadden hier moeite mee. Vandaar dat het team hier een oplossing voor is gaan maken en daar is ''SHIFT over'' uit gekomen!


''SHIFT over'' is gemaakt om de thuiswerker een goede omschakeling te geven aan het einde van de werkdag. Het is een kaartspel dat rekening houdt met waar de speler op dat moment behoefte aan heeft, zo kan er gekozen worden voor kaarten alleen of juist samen uitvoeren. De kaarten zijn ook ingedeeld in of mensen een fijne of een vervelende dag hadden, zodat de activiteit of reflectie hierop aansluit. Er is tijdens het ontwerpen van ''SHIFT over'' veel getest bij de thuiswerkers of de kaarten daadwerkelijk deden wat de bedoeling was en wat voor effect het spel op hen had, zodat er continue aanpassingen gemaakt konden worden op basis van de feedback. Alle feedback is meegenomen in het kaartspel dat ''SHIFT over'' nu is; een spel dat de wereld van thuiswerkers over gaat nemen!





Waar komt de naam ''SHIFT over'' vandaan?

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page